bråk med handfatet..

eller ja handfatet varsnäll nog att dämpa fallet när jag ramlade i badrumet inatt.. olyckligtvis var det ögat som vart drabbat.. så nu har jag en liten blåtira. fint det när man ska på bröllop imöra.. tacka gudarna för smink säger jag bara.
vaknade typ 12.30 idag skulle dock ha varit uppe vid 8 för att vara nere hos malin vid 9. hon skulle slänga på frankie en sko som han har tappat.. min kalleanka klocka lyser fortfarande med sin frånvaro.. trött jag blir.
jag får nog ta en promenad till stallet efter vad det verkar men jag har egentligen inte tid med det tar ju minst 4 timmar att gå dit grejja med det man ska där och sen hem..
sen behöver jag till affären och köpa kattmat.. hur ska jag hinna..

nej nu är det bäst att sätta fart..

//jennie


grejjning

ja grejjning i trädgård och städ blirr det idag.. kan nästan höra hur gräset ropar på mig..
sen blir det nog inte så mycke mer än stallet i kvällningen.
längtar tills imöra då ska jag och tessa prova sminkning och frisyrer och kläder inför bröllopet som är på lördag, det är nästan så att det får bli en vinare oxå.. ska bli himla roligt.
kommer bli första och sista gången man kommer att se mig i klänning hahaha man får ju bju till ibland=)
kanske till och med kommer in en bild i bloggen..
vill beställa kläder oxå men har fan intee räd.. kommer säkerligen att gå back som det är denna månad med häst och allt som ska betalas.. wiieee jätte roligt men men det är ju smällar man får ta.
om man bara kunde få iordning på bilen så fick man ju in lite pengar  iaf..

nej nu ska jag ta itu med gräset..

//jennie

onsdag var det idag ja..

har ju inte bloggat på några dagar nu. vad har jag pysslat med då??
jag har varit ute på lång promenader typ varje dag så nu har jag en väldigt glad gazzi.
har inte ridit nått eftersom frankie har tappat en sko men i stallet har jag varit och gett han mat och borstat och grejat. bilen står här ute orörd ännu eftersom jag väntar på papperen så att jag kan få den avställd och överskriven på mig.

vad har jag gjort idag  då.. somnade nog inte före 9 imorse pga att jag satt typ hela natten och kollade på kläder, borde inte vara lagligt med alla fina kläder man ser..
vaknade typ vid 17:S hmm ingen bra tid att gå upp ju.. blir att försöka vända rätt dygnet igen..
nu har jag kollat fb, läst lite bloggar så nu dricker jag kaffe och röker.
ska på nattvandrar möte den 27e denna månad. ska bli skoj faktiskt tror att det kan passa mig som ändå inte sover på nätterna och gillar att vara ute och gå... sen är det ju för en bra sak.. som jag har fattat det så ska man gå runt och prata med ungdomar som är ute nattetid kanske festar eller liknande uppmana dom till att ta det lugnt, se så att inngen blir skadad eller är för full mm. och det kan vara riktigt intressant. kravet är då att jag får ha med gazzi eftersom hon inte kan vara ensam allra minst på nätterna.
sen är ju det ännu en anledning tiill att lugna ner sig med festandet och det ska bli riktigt skönt:)
blir det nu då?? jag ska ut på en promenad i skogen som tar ca 1,5 timme att gå ska bli skönt att gå av sig lite funderingar.
sen blir det att fixa sig ner till stallet för att ge frankie mat och se så att han mår bra. kanske ta med han ut i paddocken så får han vara med när jag ska kasta lite lasso.. (ska såklart inte kasta på honom). men han kan ju vara med och hålla mig sällskap.. inte för att jag kan men man lär sig väll så småning om antar jag.. övning ger färdighet har jag hört.
efter det bär det nog av ner till tessa på en kaffe..

//jennie

projekt laga saab

japp nu drar det igång att leta grejer till bilen.. inte mycke som behövs fixas innan besikning, ett hjullager, handbromsen behöver spännas, ett blinkersglas behöver dit sen så ska den städas så klart:)
behöver 2 vinter däck oxå. sen så ska skatten in.
och som tur är så ska min snälla morbror hjälpa mig att fixa den.. tur att jag har dom.

om möblering/ snuthäng

klev inte upp förrän 14 tiden idag. drack kaffe och rökte några cigg sen fick jag ryck och flyttade upp sovrummet igen, tvättade alla sängkläder inklusive täcken och kuddar. inte helt lätt kan jag lova kämpade för fulla myggar med en hund som lyckades stå i vägen vart jag än vände mig. men till slut gick det=)
nu återstår bara att få täcken och kuddarna torra så att jag kan lägga mig så småningom.
åsa kom på en kaffe=) trevliigt att få lite sällskap från släkten..
sen var jag ner till christina så gazzi fick leka med tindra ochpysen en stund. efter det bärde det av till sabina för att hämta nycklarna till en bil som stog i filipstad som jag ska`köpa```.
efter det bar det av ner till lina för att se om dedas hade nått batteri och en stor dunk och om han och lina ville följa med till f-stad för att hämta bilen. och tillslut fick vi allt att gå ihop. vi åkte först ut till han föräldrar, på vägen dit säger jag att vi kommer bli stoppade för jag är född med otur, lina säger då har du valt fel folk att ta med för det är vi oxå.. vi hämtade ett batteri och dunkar sen vidare till ok för att tanka.
sen bar det av mot f-stad och vad har vi framför oss?? jo snuten.. hmm jaja bättre framför än bakom. så åker vi och ställer oss vid toggrillen typ så snuten ska typ dra och inte ska fundera på vad vi håller på med. jag och lina går ur och röker tar en liten sväng och ska kolla efter bilen som vi inte vet vart den står eller vad det är för reg nummer på. hittar bilen men nyckeln passar inte.. hmm knepigt.. ena bak dörren var öppen fick vi se så vi fick ju upp lås och allt till slut, då konstaterade vi att det är nån som har kört in en skruvmejsel i förardörren och pajjat låset..
går och hämtar dedas och åker bort till bilen för att sätta i batteri och tanka sedan åka hemmåt. så enkelt var det ju givetvis inte!! batteriet var vänt åt fel håll så kablarna räckte ju inte.. men efter lite knöl funkade det oxå.
sen kommer vi till själva tankningen letar efter nån spak/knapp att öppna tanklocket med utan att finna nån. så jag får ringa upp mamma och fråga eftersom hon har lånat en lika dan bil så borde  ju hon veta. hon säger att det går på central låset.. men.. det funkar ju inte efterson det inte går att få in nyckeln i förardörren hmm.. tillslut fick jag sätta mig i bilen stänga alla dörrar låsa sen fanns det en knapp som det typ stog lock på tryckte den smart som jag är åt motsatt håll och klick så var tanlocket öppnat efter 20 minuters knöl.
vi börjar tanka blir bländade av nått som ser ut att ha ca 5 extraljus lite längre bort.. snuten givetvis sen kör dom upp på en gammal parkering på sidan om oss och slår på skiten igen  sen drar dom.. 
misstänker att dom står någonstans  och lurar. väntar kanske i 10 minuter innan vi åker svänger ut på vägen och vad står vid kyrkan jo snuten så klart. kör efter mig  och vi skulle ta gammla vägen hem med tanke på att det är körförbud på bilen. för det första går det intee att växla så jag får köra på 2an med snuten i röven sen så svänger jag upp vid spångberg men sen vart jag osäker på om det var rätt väg så jag stannar och snuten flyger ju så klart ut ur bilen och fram till mig. och vill ha mitt körkort och det får dom. sen säger dom att dom ska ta plåtarna för mig, jätte kul.. säger då att jag nyss har köpt bilen. så jag får köra den hem med plåtar och utan böter=)
jag är fan kung.. men fick ligga och krypa hela vägen hem eftersom det inte gick att växla.
men men jag kom ju hem i alla fall:)
nej nu ska jag ta natta

stallet

ja vad har jag pysslat med idag då tro.. liina kom över på en kaffe på dagen.
sen kom alexandra och hämtade mig så åkte vi till stallet. jag alexandra och camilla drog ut på en tur på ca 1 mil.
mycke trav och litte galopp. det var  skönt att komma ut en sväng, man inser vad mycket det betyder för en.
det är väl tänkt att jag ska ut och rida imöra med.
nu kom jag just hem från tessa. vi kollade film och drack kaffe.
nu blir det att ta natta om det går.

//jennie

Känner mig duktig!!

Ja ni idag vaknade jag vid 12 snåret av att mamma och mikael står och plingar på dörren och min gaphals drog igång. dom skulle hämta en soffa.
efter det så klippte  jag gräset, hunden var så klart med ute. (hon har fått för sig att hon hjälper mig på nått sätt) men hon är ju mest ivägen..=)
sen drog jag igång och lagade mat. pannbiff och potatis å sås så klart. riktigt gött om jag får  säga det själv.
sen har jag varit i stallet oxå med mamma. (jag är jätte glad). han blev jätte fin i sina saker, tog bild men jag har ju ingen sladd till telefonen så det får vänta. red i paddocken gick fin fint förutom att jag hade skor som trillade av hela tiden och en hund som ville springa med och alla dessa dumma bromsar då. beter genom allt.. ajajajaj.
ska med till stallet imöra med=)
imöra så ska mormor och morfar ha gazzi för jag ska ut på statt med frugan, gurksnutten och lill majja, det är ju värmlandspöjkera som spelar ute på borggården. så då blir det nog röj. men har inte riktigt kommit på hur jag ska få det att gå ihop med stall och hur vi ska hinna till kga eftersom mamma inte ska ner förrän efterrmiddan.. hur  som helst kommer det att bli tight om tid.
nu håller jag på att tvättar för fulla muggar och försöker bestämma vad jag ska ha för kläder imöra.
nu blir det iaf en kvälls macka och en kopp kaffe.

//jennie

sömnlöst..

kan inte sova, är inge trött heller för den delen.
huvudet är fullt av funderingar så jag tänkte skriva av mig lite..!
när ska man få känna sig hel igen, glädjas åt nått i mer än 5 minuter, slippa bli besviken jämt och ständigt.
börjar bli ganska så tröttsamt nu. det känns ensamt, finns inget som tar bort den känslan.
behöver flytta oxå pga för dyr el. men då finns ju ganska många problem till det då.
min hund kan inte vara ensam hemma utan att yla, skälla och gnälla. enda alternativen som finns att flytta till i storfors är ju lägenheter och jag kommer inte att kunna gå ut utan hunden. sen har vi jju katterna som kommer att gråta blod om jag skulle stänga in dom i en lägenhet. ja vad ska man göra tro..
bo kvar och inte ha pengar till elen? flytta och vara elak mot djuren? inget svårt val egentligen men alla behöver vi ju el!! fy jag vill inte:( sen har jag ju alla mina vänner här uppe på strand.
får se om mamma ringer eller kommer hit imörabitti som hon har lovat så jag får följa med till stallet. det är avgörande nu men det vet hon inte om. alltså hur det kommer att bli efter morgondagen mellan henne och mig.
det verkar besvära henne att umgås med mig tydligen. jag älskar ju henne hon är ju min mamma.!!
jag vet inte vad jag ska säga eller hur jag ska bete mig, vi har samma intressen och allt, men det kvittar ju vad man säger eller gör så hjälper inte det heller.
är nog lite villsen just nu eller har vart det ett tag, jag kommer nog inte riktigt fram till vem jag är och vad jag vill göra. svårt som faan ju verkar det som.
jag har ju mina vänner i alla fall, conny och åsa, mormor och morfar. men det känns inte tilllräckligt.
vet att jag klagar en massa men om det inte passar så behöver ni inte läsa,!!!! det är bara så jag känner och jag kan inte ändra på det!! men nu ska jag kolla tv eller nått annat för att försöka bli trött.


//jennie


dagen har varit okej..

vaknade förvisso inte förrän 15 typ, men ingen ångest för det.
mamma kom förbi och hämtade upp mig för att hämta ut ett paket till hästen med massa skojjiga saker i:)
sen åkte vi ner till stallet så frankie fick gå manikäng.. han vart SÅ fin min lilla skit gris. nu fattas bara ett paket med ett JÄTTE fint träns och tyglar. ska ner till stallet imöra med, får se om det blir jag eller mamma som ska rida. men mig gör det inget om det inte blir jag. tycker att det är skönt att komma ut till stallet och gå och bara vara. det luktar ju så himmla gött och är ro fyllt.
nu sitter jag nere hos tessa (frugan) igen. jag har jusst ritat upp en tatuering som jag ska ha på ryggen som ska gå upp i nacken. den vart jätte finn men den behöver justeras lite.
ska försöka få mig lite kaffe oxå.
försökte kolla upp om det blir några mer lite större tävlingar man kan åka iväg och kika på, en i rättvik i mitten av september som verkade rolig sen så var det wras sm i mullsjö i slutet på september men den fanns det inget program som man kunde läsa vad det var för klasser. men det kommer väll ut så småning om.
bild på frankie i sina nya saker kommer typ imöra eller nått.
nej nu ska jag måla vidare.

//jennie

nu är den rak igen:)

nu så har jessie fixat bloggen så den är nu rak igen.. hon är allt en ängel den där jessie<3..
ha ja vad har man pysslat med idag då.. jag har inte gjort vidare mycket diskat och tvättat.. sen var jag nere till lina en sväng på kaffe. nu sitter jag nere hos tessa träningsverken hör sig fortfarande påminnd lite då och då.. fattar inte att man kan ha ont i 4 dagar.
ikväll ska vi ut på uppdrag:) skit kul ska det bli.. mer säger jag inte:P
nej nu ska jag vara lite social här..

//jennie

film tajm:)

ikväll blir det att titta film med tessa vet inte vilka eller vilken det blir ännu.
det vart visst en helt vit hälj, gött det känns som om det var behövligt. sen så ska vi ut nästa hällj och då gäller det att vara på topp:)
har en djurisk träningsvärk idag kan jag lova, det ser ut som att jag skulle ha skete ner mig när jag går (försöker att gå).
idag har vi varit och ätit mat med mormor i nässundet. det var god mat och trevligt sällskap..
när jag kom hem så intog jag, hunden och görhan sängen.
skulle vilja ha pengar så jag kunde bli med mamma till axevalla imöra.. jag vill ju med..
ne nu ska jag ut i solen och sätta mig med en bok och en kopp kaffe..


//jennie


ajajajaj

det har varit en rolig och nykter kväll.. har dansat som fan eller ja försökt dansa jump style:)
får nog bli det imöra med om ja inte har för mycket träningsvärk förstås..
nu ska jag försöka mig på att sova lite för imöra ska vi fira mormor:)

natti natti


RSS 2.0